Verkstad

Att vara en del av Artibus verkstad

Genom att vara en del av Artibus får du tillgång till en utrustad keramikverkstad där du kan experimentera med och utvecklas inom det keramiska hantverket. Du får tillgång till en gemenskap, där du kan dela erfarenheter med och inspireras av andra.

För att hyra en verkstadsplats på Artibus behöver du inte vara en erfaren keramiker men du behöver kunna arbeta självständigt med en grundläggande förståelse för lera, glasyrer och dess egenskaper. Vår keramikverkstad är anpassad för både sittande och stående arbete, för den som bygger, drejar eller skulpterar. I hyran ingår verktyg, plats för förvaring, tillgång till drejskivor och bränning.

Du har, förutom ovan, även tillgång till att hyra kursrummet för eget initierade keramik-workshops samt möjlighet att ställa ut eller sälja dina alster i butiken. Detta gäller oavsett om du hyr en plats i keramikverkstaden på Tessins väg, Munkgatan eller på Södra förstadsgatan.

Priset gäller per månad och du har fri tillgång till verkstaden under dygnets alla timmar .* Är du intresserad av en plats, så skicka ett mail till johanna@artibus.nu

Våra verkstäder är fulla, men kontakta oss om ni önskar stå på vår väntelista. Under sommarmånaderna så erbjuder vi korttidsuthyrning från juni-september oavsett köplats. Maila senast i maj om du är intresserad.

Våra verkstäder hittar du här:

Artibus Keramikverkstad på Södra förstadsgatan
Hyra: 1700 kr/ månaden
Antal drejskivor: 8
Ugn 190 L

Artibus Keramikverkstad på Tessins väg
Hyra 1700 kr/ månaden
Antal drejskivor: 5
Ugn: 130 L

– Artibus Munkgatan
Hyra 1500 kr / månaden
Antal drejskivor: 6
Ugn: 160 L
*Det hålls kurs i lokalen tis-tors mellan 17.30-20.30 övriga dagar och timmar är det fri tillgång. Kursuppehåll kvällstid mellan veckan 29-32. Undantag för intensivkurser under sommaren kan förekomma. Har du gått kurs på Munkgatan har förtur till denna verkstad.

Är intresserad av att delta i en keramikkurs så hittar du mer information om dem  här.

Gilla oss på Facebook och följ oss Instagram för att hålla dig uppdaterad på vad som händer på Artibus.